Met de opkomst van e-sports en het steeds groter wordende aantal gamers, is er veel vraag naar krachtige gaming-computers. Echter, de keuze tussen een game laptop en een game pc is niet altijd even gemakkelijk. Beiden hebben hun voor- en nadelen, maar in deze blog zullen we ons richten op de voordelen die een game laptop heeft ten opzichte van een game pc.

    1.Draagbaarheid

Een van de grootste voordelen van een game laptop is de draagbaarheid. Door het compacte formaat en het feit dat het alles-in-één apparaat geen extra monitor, toetsenbord of muis nodig heeft, kun je gemakkelijk op pad gaan met je gaming setup. Of het nu is om bij vrienden te gaan gamen, op reis of op zakenreis te gaan, met een game laptop heb je altijd je gaming setup bij de hand.

    2. Ruimtebesparend

Een andere voor de hand liggende reden waarom veel gamers overschakelen op een game laptop is dat het weinig ruimte inneemt in vergelijking met een game pc en een bureau. De meeste game laptops passen gemakkelijk op een normale bureautafel en zijn dus ideaal voor mensen die een kleinere kamer of appartement hebben. Neem bijvoorbeeld een 14 inch laptop, super makkelijk om kwijt te kunnen op je bureau.

    3. Upgraden van hardware

Hoewel een pc meer maatwerk en gemakkelijke vervanging van hardware mogelijk maakt, heeft een game laptop nog steeds pit en kan het ook naar eigen wens worden aangepast. Het is altijd verstandig om te controleer welke specificaties een game laptop bij aankoop heeft. Bedenk dan welk onderdeel u later wilt upgraden. Op die manier kunt u de standaardconfiguratie van de laptop kiezen die de meeste ruimte biedt voor aanpassing. SSD’s zijn bijvoorbeeld nog steeds redelijk betaalbaar en kunnen de prestaties van een gaming laptop aanzienlijk verbeteren.

    4. Prijs-kwaliteitverhouding

Ten slotte hebben gaming laptops over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met game pc’s. Hoewel de initiële aanschafprijs van een game laptop hoger kan zijn, zijn de kosten voor het upgraden of vervangen van hardware gemiddeld goedkoper. Ook kun je internet en games spelen zonder de behoefte aan andere randapparatuur wat ook kostenbesparend kan zijn.