Ben je bezig om een website op te zetten en heb je al een domeinnaam gekozen? Dan is het belangrijk dat je voor een extensie kiest die daarbij aansluit. De naam en de extensie vormen een geheel om online door je (potentiële) klanten zo goed mogelijk gevonden te kunnen worden. Er zijn letterlijk honderden extensies beschikbaar. Hoe weet je nu wat de juiste is en waarom zou je voor een bepaalde extensie kiezen? In deze blog krijg je antwoord op welke extensies het meest populair zijn en wat de extensie je kan brengen.

Kies voor een extensie die bij je onderneming past

Ben je van plan om je bedrijf nationaal of internationaal te lanceren. Kies dan voor een .nl domein en een .com domein. De extensie .nl staat voor Nederland en past prima bij een website die geheel in het Nederlands is. Heb je ook een Engelse variant voor je website, omdat jij je onderneming in het buitenland onder de aandacht wilt brengen? Kies dan vooral voor de .com extensie. Je kunt ze ook allebei laten registreren, zodat je zowel een Nederlandse als Engelse variant kunt lanceren. Wil jij je vooral op Europa richten? Dan kun je voor een .eu extensie kiezen. Het is dan wel raadzaam om Engelstalige teksten te schrijven.

Welke alternatieve extensies bestaan er?

Nu je de meest voor de hand liggende extensies kent, is het tijd om je kennis te laten maken met andere interessante extensies die tegenwoordig aardig populair zijn. Wat dacht je van de .info extensie? Die kun je inzetten op het moment dat je vooral een informatieve website lanceert. Heb je een non-profitorganisatie opgezet? Dan kun je het best de .org extensie gebruiken, aangezien .org voor organization staat. Verder heb je nog de .nu of .online extensies. Mensen kiezen vooral voor die extensies omdat het meer uitstraling aan je gehele domeinnaam geeft.

Let wel op met de wat onbekendere extensies, aangezien veel mensen eerder de .nl of .com extensie zullen gebruiken wanneer ze naar websites op zoek zijn. Als je die niet hebt geregistreerd, kunnen ze wellicht minder snel voor jouw website kiezen. Je wilt natuurlijk een extensie kiezen die makkelijk aan de man te brengen is, dus denk rustig over de juiste extensie voor je bedrijf na.