Brother is een Japans bedrijf dat printers, label printers, typemachines, naaimachines en fax machines maakt. Verschillende brother printers die het bedrijf maakt zijn de micro printers, labelprinters, laserprinters en kleurenlaserprinters. Daarnaast maakt het ook all in one printers. Dit zijn printers waar ook een scanner bij in zit. In deze blog praten we je bij over alle mogelijkheden bij dit merk over bijv. de verschillende soorten inktpatronen. 

Brother Microprinter en labelprinter

Een microprinter is een modern apparaat. Zo’n printer pas in een jaszak. Kabels heb je niet meer nodig omdat het apparaat via bluetooth communiceert. Het print op thermisch papier van het formaat A-7. Brother Labelprinters Zijn kleine printers die etiketten uitprinten. Ze zijn handig te gebruiken bij het bedrukken van logo’s en barcodes. Omdat ze zo klein zijn kun je ze gemakkelijk mee nemen. Ondanks het formaat is de kwaliteit van de afgedrukte pagina’s heel goed.

Brother Laser-Printers, Inkjets en Cartridges

Laserprinters zijn snel heb hebben een hoge kwaliteit. Een laserprinter sluit je aan via een USB-poort. Tegenwoordig wordt ook vaak bluetooth of WiFi gebruikt. Laserprinters maken eerst het papier statisch. Hierdoor komen de inktdruppels die niet geladen zijn precies op de goede plek. Dit levert een fantastisch resultaat op. Naast laserprinters zijn er inkjet printers. Deze printers laten druppels inkt vallen op het papier. Deze techniek is heel goedkoop en wordt daarom veel gebruikt. Als je deze printers met elkaar vergelijkt kan er gezegd worden dat de laserprinter voordelig is. De aanschaf van cartridges is duur maar je kan er veel langer mee door gaan. Het voordeel van een microprinter is dat je bij sommige producten geen cartridge nodig bent. In deze apparaten stop je thermisch papier wat door warmte verkleurt. Door verschillende delen te verwarmen heb je geen inkt nodig. Dit gebeurt ook bij bonnetjes die je in een winkel krijgt!

Kleuren Laser printer

De kleuren laser printers zijn te krijgen vanaf €199,- tot €1119,-. Bijvoorbeeld de i-SENSYS LBP 5050 voor €199,- is bedoeld om thuis te gebruiken. Deze print snel voor een kleurenlaserprinter van deze prijs, namelijk 7 prints per minuut. Wanneer de printer warm wordt gaat dit aantal zelfs omhoog. Wanneer naar een duurdere machine gekeken wordt, is de LBP5360 een goede optie. Belangrijke punten hiervan zijn het interne geheugen, printsnelheid en automatisch dubbelzijdig printen. Gebruik hiervoor wel altijd de originele brother inktcartridges. Wanneer je kiest voor een huismerk kan de printkwaliteit tegenvallen.