Een nieuwe manier van 3D printen doe je met de Ultimaker S5. Dat maakt de printer beter geschikt voor de moderne manier van werken. Het voordeel is dat de gebruiker van de printer op een meer betrouwbare wijze aan de slag kan gaan. Juist wanneer precisie van groot belang is, is dit een belangrijke zaak. Dat met de S5 tot in detail te werken is, is een belangrijk voordeel. Het is interessant om te zien op welke wijze deze 3D printer kan passen bij de ideeën die jij hebt. Er is namelijk zeer veel mee mogelijk.

De vernieuwende kant van de S5
De Ultimaker S5 staat bol van innovatie. Dat maakt het voor de gebruiker meer aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. De technieken die nodig zijn in de huidige tijd, zijn allemaal doorgevoerd in dit model. Voor de wijze van printen is daardoor beïnvloed. De printer voert dit proces in grote mate zelf uit. Bijsturen gebeurt aan de hand van de informatie die uit de sensors in de printer voortkomt. Zo zijn fouten en afwijkingen gemakkelijk te voorkomen. Dit helpt bij het printen van betere producten. Vooral active levelling is daarin van groot belang.

Werken met het filament
Een andere reden waarom de kwaliteit van de Ultimaker S5 hoog is, is de manier waarop met filament gewerkt wordt. Hier is veel mee mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld flowsensors die bepalen wat de juiste mate van filament is voor het object. Daardoor is besparen te werken op materiaalgebruik. Juist voor het werken in detail is dit ook heel belangrijk. Dat een sterk eindproduct uit de printer komt maakt het daardoor nog aantrekkelijker. Dit geldt bovendien ook nog eens voor alle soorten filament. De S5 kan hier goed mee omgaan, ook wanneer deze door elkaar zouden worden gebruikt.

De printer de controle geven
De Ultimaker S5 is een 3D printer die het proces zelf kan uitvoeren. Dit is ook de reden waarom vaak wordt gesproken over de hoge mate van gebruiksgemak. Je kunt er snel veel mee bereiken wanneer je ermee aan de slag gaat. Het is de manier waarop je dus ook je onderneming kan laten groeien. Door te investeren in de printer, krijg je meer tijd en ruimte voor andere zaken. Terwijl het printen ook nog eens flink beter gaat dan met andere printers het geval was. Dit is de manier waarop de printer voor jou werkt.